Honden uitlaten

Tijdens het uitlaten van uw hond moet u zich aan een paar regels houden:

  • Binnen de bebouwde kom moet uw hond aan de lijn lopen. U ruimt zelf de hondenpoep op.
  • Er zijn speciale plekken waar uw hond los mag lopen (hieronder vindt u per plaats een kaartje). Hier ruimt de gemeente de hondenpoep op.
  • Honden mogen niet op sportvelden en speelterreinen komen.
  • In het buitengebied mogen honden op openbaar terrein los lopen. U hoeft de poep niet op te ruimen.
  • Gaat u wandelen in De Maashorst, dan moet u uw hond aanlijnen. Er zijn wel losloopgebieden.

Losloopvelden en uitlaatstroken

U kunt uw hond zijn behoefte laten doen bij een van de losloopvelden of hondenuitlaatstroken in Bernheze. Deze plaatsen zijn aangegeven met borden en zijn door heel Bernheze te vinden. Op een losloop veldje mag uw hond los rond lopen. Op de hondenuitlaatstroken binnen de bebouwde kom moet uw hond aangelijnd zijn.

Digitale kaart met losloopvelden en hondenuitlaatstroken

Via deze digitale kaart (externe webpagina) kunt u precies zien waar in onze gemeente losloopvelden en hondenuitlaatplaatsen zijn. U kunt in- en uitzoomen voor een beter overzicht. Via de legendaknop (rechtsboven) ziet u welke kleur op de kaart staat voor een uitlaatplaats of losloopveld.

Met de hond in De Maashorst

In De Maashorst zijn speciaal voor honden gebieden vrij gemaakt waar ze kunnen ravotten, rennen en spelen. Op de website van De Maashorst ziet u waar de hondenlosloopgebieden liggen en wat de dichtstbijzijnde parkeerplaats is. In De Maashorst zelf zijn de losloopgebieden, maar ook de paden en plekken waar u uw hond moet aanlijnen, aangegeven op bordjes.