Veilige e-mail

Maandag 22 mei 2017

Uw gegevens zijn bij ons in goede handen. Dit klinkt logisch en is ook logisch. U mag erop vertrouwen dat wij goed omgaan met de gegevens die u aan ons toevertrouwt. Hiervoor hebben we maatregelen genomen. De  introductie van veilig e-mail verkeer is een van deze maatregelen.

Wat merkt u hiervan

Vanaf 1 juni 2017 versturen we alle mail die privacygevoelige gegevens bevat via een veilig tussenstation VANAD.

Hoe werkt het?

Als wij u per mail een bericht willen sturen ontvangt u van ons een bericht. Dit bericht ontvangt u via VANAD in uw mailbox of via sms. In dit bericht staat een knop ‘Bericht lezen’ waar u op moet klikken. Als u dit heeft gedaan krijgt u een nieuwe mail met een toegangscode. Als u deze ingeeft, wordt u automatisch doorgestuurd naar een veilige website. U kunt hier uw bericht en de bijlagen lezen en zo nodig opslaan. Ieder bericht heeft een nieuwe code.

Hoe kunnen wij u helpen?

U kunt een uitgebreide handleiding (PDF, 363.3 kB) downloaden en instructiefilmpjes bekijken. Als u hier niet uit komt of liever telefonische uitleg heeft, kunt u uiteraard ook terecht bij ons Klantcontactcentrum, telefoon 14 0412. We helpen u graag.

Waarom veilige e-mail?

De gemeente verstuurt regelmatig privacygevoelige gegevens. Ook met u als inwoner wisselen we regelmatig persoonlijke gegevens uit. We vinden het belangrijk dat we veilig omgaan met deze gegevens. Gevoelige informatie willen we daarom veilig digitaal kunnen verzenden. Vanaf 1 juni 2017 maken we gebruik van een mailsysteem waarmee we mails beveiligd (versleuteld) kunnen verzenden.

Meer nieuws