Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid Bernheze

Donderdag 19 oktober 2017

Hoe veilig voelt u zich in uw buurt? Bent u slachtoffer geweest van een misdrijf? Wat vindt u van de voorzieningen en het onderhoud in uw buurt? Deze vragen en andere stellen wij de komende periode aan 2.500 inwoners van de gemeente Bernheze.

Veiligheid en leefbaarheid gemeten

De gemeentebeleidsmonitor is ontwikkeld om de sociale veiligheid en leefbaarheid te meten. Dit onderzoek vond in 2014 ook plaats. De vragen gaan over de kwaliteit van de woonomgeving, voorzieningen in de buurt en het onderhoud, maar ook over overlast en problemen, (on)veiligheid en criminaliteit.  De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek onder andere voor het nieuwe veiligheidsbeleid.

Meedoen aan het onderzoek? Graag!

2500 (willekeurig gekozen) inwoners van Bernheze krijgen van de burgemeester een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst ontvangt, krijgt deze op verzoek thuis gestuurd. Onderzoeksbureau DIMENSUS uit Breda voert het onderzoek uit.. Alleen als veel mensen meedoen ontstaat een goed beeld van de leefbaarheids- en veiligheidssituatie in onze gemeente. Wij stellen het daarom erg op prijs als u meedoet.

Meer nieuws