Oerfestival in de herfstvakantie 2018

Woensdag 25 juli 2018

In de herfstvakantie zetten we De Maashorst op de kaart met Oerfestival De Maashorst. Een festival met karakter dat past bij het oergebied in Brabant; stoer, spannend, ruw en echt.

Vol (st)oere activiteiten de  herfstvakantie door!

Oerfestival De Maashorst is het vervolg op het Oerweekend dat vorig jaar werd georganiseerd ter lancering van De Maashorst als het Oergebied in Brabant. Vorig jaar lag de nadruk op een divers aanbod van beleefactiviteiten dwars door De Maashorst heen. Dit jaar is er bewust voor gekozen om activiteiten meer te bundelen vanaf een paar centrale festivallocaties. Van zondag tot en met vrijdag in de herfstvakantie staat er elke dag een andere locatie centraal. Naast een breed aanbod van beleefactiviteiten op het gebied van natuur en cultuur(historie), is er op elke festivallocatie vermaak voor jong en oud en maakt lekker eten uit de streek en gezellige muziek het festivalsfeertje compleet.

Doelstellingen Oerfestival De Maashorst

Wat Oerfestival De Maashorst bijzonder maakt is dat het geen directe commerciële doelstelling heeft. Initiatiefnemers zijn Stichting Maashorst in Uitvoering en de week van de Natuur (een initiatief van gemeente Oss en het Waterschap). De programmering laten we grotendeels over aan de Maashorstcommunity. Doelstelling is enerzijds om mensen bewust te maken van het belang van de natuur, vanuit de gedachte dat je de natuur pas kunt waarderen als je ervan kunt genieten. Anderzijds bieden we een podium aan ondernemers en partijen uit het gebied die zich verbonden voelen met De Maashorst om zich te presenteren. Uiteindelijk is het doel om gezamenlijk De Maashorst op de kaart te zetten.

Jij hoort er ook bij!

Ondernemers en partijen die ook graag mee willen doen, kunnen zich nog tot 1 september aanmelden via www.oerfestivaldemaashorst.nl.

Meer nieuws