GGD nodigt jongeren uit voor vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY

Woensdag 6 maart 2019

Met de slogan 'Deel dit niet met je vrienden' nodigen het RIVM en de GGD Hart voor Brabant jongeren uit om de prik tegen meningokokkenziekte ACWY te halen. In het totaal ontvangen zo'n 60.000 jongeren in onze regio een uitnodiging voor de vaccinatie. Vanaf 28 maart 2019 biedt de GGD de vaccinatie tegen meningokokkenziekte in 12 groepssessies aan. Jongeren ontvangen thuis een brief met een oproepkaart van het RIVM. Jongeren geboren in 2001, 2002 en jongeren geboren tussen 1 januari en 1 mei 2004 nodigt het RIVM in de komende weken uit. In mei en juni ontvangen jongeren geboren in 2003 en 2005 een uitnodiging.

Vaccinatiesessies in Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel en Waalwijk

Om alle jongeren in een korte periode een prik tegen meningokokkenziekte ACWY te kunnen geven, vaccineert de GGD Hart voor Brabant op zes verschillende plaatsen verspreid door het werkgebied. Jongeren kunnen voor een prik naar Den Bosch, Boxmeer, Tilburg, Oss, Schijndel of Waalwijk. Het vaccinatierooster  is te vinden op de website van de GGD via: www.ggdhvb.nl/meningokokken.

Meer informatie

Wil je meer weten over de vaccinatie Meningokokken ACWY? Op de website www.deelditnietmetjevrienden.nl vind je informatie over de prik en de ziekte.
Heb je vragen over waar je in de regio van de GGD Hart voor Brabant terecht kunt voor de prik tegen meningokokkenziekte ACWY? Kijk dan op de website www.ggdhvb.nl/meningokokken. Staat jouw vraag daar niet bij? Voor ouders en jongeren is er vanaf 11 maart een speciaal telefoonnummer: 088 368 65 55. Dit campagnenummer is bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00 uur.

Meer nieuws