Nieuwsoverzicht

Statement voorzitters Veiligheidsregio's Brabant

Woensdag 22 april 2020

De coronacrisis blijft veel van ons als samenleving vragen. Het verlaten van de intelligente lockdown gaat langere tijd duren. Dat vraagt om geduld, om een lange adem. Samen zijn we gekomen tot waar we nu staan en zo gaan we ook verder. Hou vol.

Lintjesregen

Dinsdag 21 april 2020

Dit jaar in een andere vorm.

Wethouder Rein van Moorselaar: "Alle hens aan dek voor iedereen"

Maandag 20 april 2020

Voor de hele samenleving is het ALLE HENS. Houd de moed en de solidariteit met elkaar vast in deze tijden.

Aanvullende maatregelen voor verenigingen en stichtingen vanwege coronacrisis

Dinsdag 14 april 2020

De coronacrisis raakt ook verenigingen en stichtingen. Diverse gesubsidieerde organisaties en gemeenschapshuizen in Bernheze hebben financiële problemen. Om hen te ondersteunen, neemt de gemeente aanvullende maatregelen.

Burgemeester Moorman: "Veerkracht"

Dinsdag 14 april 2020

Ik ben onder de indruk van de veerkracht en verbondenheid in Bernheze. Het is mooi om te zien hoe in elk dorp mensen naar elkaar omkijken.

Burgemeester Moorman: "Voor, tijdens en na"

Maandag 6 april 2020

Ooit was er een tijd vóór Corona. Dat is nog niet zo lang geleden, maar het lijkt toch al heel ver weg. Ooit komt er een tijd ná Corona. Daar kan ik nu al van dromen.

Resultaten enquête 'burgerpeiling' bekend

Woensdag 1 april 2020

In 2019 vroegen we in een enquête uw mening over o.a. uw woon- en leefomgeving en de dienstverlening van de gemeente. Hartelijk bedankt voor uw medewerking! Uit de enquête blijkt dat de ondervraagden in vergelijking met andere gemeenten tevreden zijn, maar dat er ook verbeterpunten zijn. Daar gaan we graag mee aan de slag.

Burgemeester Moorman: "Hoop op betere tijden"

Maandag 30 maart 2020

Bernheze wordt zwaar getroffen door het Coronavirus. In onze gemeente zijn veel mensen besmet en helaas zijn er ook doden te betreuren door het virus. Dat grijpt me aan. Ik weet dat ook velen van u verdrietig zijn, meeleven met anderen of zorgen hebben.

Aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen

Maandag 23 maart 2020

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Lees hier het statement van de voorzitters van de Veiligheidsregio’s Noord-Brabant.

Burgemeester Moorman: “Blijf zoveel mogelijk thuis”

Maandag 23 maart 2020

In een week tijd kan er veel veranderen. Het Coronavirus grijpt om zich heen. De besmettingsdichtheid is in onze regio het hoogst van Nederland. Bernheze kleurt met vijf andere gemeenten donkerrood op de besmettingskaartjes. Dat baart me zorgen en daarom roep ik u nogmaals op om u aan alle maatregelen te houden.