Nieuwsoverzicht

Burgemeester Moorman: samen tegen corona

Maandag 17 augustus 2020

Burgemeester Moorman doet een dringende oproep aan iedereen: houd u aan de regels! Ook in deze vakantietijd met fijne zomeravonden. Blijf uw gezonde verstand gebruiken. Houd 1,5 meter afstand, ook op het terras en bij feestjes thuis. Vermijd drukke plekken en ga alleen boodschappen doen. En heeft u klachten? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de GGD.

Gemeente brengt monumentale bomen in kaart

Maandag 27 juli 2020

Binnenkort maakt een landmeetkundig bedrijf een inventarisatie van de monumentale bomen in de gemeente Bernheze, zowel van de gemeente als van particulieren.

Biezenloop Heesch update 23 juli 2020

Donderdag 23 juli 2020

Afgelopen weekend zorgden een aantal ingezakte daken van een huizenblok aan de Biezenloop in Heesch voor veel onrust bij de bewoners. Ook andere bewoners en omwonenden van de Biezenloop gaven aan zich zorgen te maken. Deze zorgen hebben er vooral mee te maken dat zij eenzelfde soort huis bewonen en zich afvragen of hun woning nu ook hetzelfde probleem vertoont en daarmee onveilig is.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder afgerond

Donderdag 2 juli 2020

Het onafhankelijk onderzoek naar het proces van huisvesten en begeleiden van de statushouder die verdacht wordt van het ombrengen van Rik van de Rakt is afgerond. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Bernheze beperkte informatie had om een goede inschatting te maken wat er aan hulpverlening en huisvesting nodig was voor de statushouder. Het onderzoek legt ook de kwetsbaarheden bloot in het systeem van toewijzing van statushouders aan gemeenten.

Mobiele Hulpbrigade HDL

Maandag 18 mei 2020

Voor een luisterend oor en praktische ondersteuning werd door een aantal welzijnsorganisaties in maart de handen inéén geslagen en de Mobiele Hulpbrigade HDL opgericht. Op de zoektocht naar vrijwilligers reageerden ontzettend veel mensen. Inmiddels zijn er een aantal matches tussen hulpvragers en gevers en ontstond zodoende een ‘maatjesproject’.

Onafhankelijk onderzoek naar proces statushouder

Donderdag 14 mei 2020

Het onderzoeksbureau Necker van Naem gaat in opdracht van de gemeente Bernheze een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar het proces van huisvesten en begeleiden van statushouders in Bernheze.

Sportactiviteiten voor kinderen en jongeren

Maandag 11 mei 2020

De jeugd is weer volop buiten aan het sporten bij een sportvereniging of andere sportaanbieder. Maar niet alle kinderen zijn lid van een vereniging die sportactiviteiten buiten aanbiedt. Voor die kinderen is er de website van Sjors Sportief: www.sjorssportief.nl. Hierop staan veel activiteiten waarvoor kinderen tot en met 18 jaar zich (veelal gratis) kunnen aanmelden.

Burgemeester Moorman: "Woorden van troost"

Maandag 11 mei 2020

De Bernhezer Kunstkring geeft ons woorden van troost kado. In samenwerking met lokale ondernemers en instellingen worden op diverse plekken in onze gemeente reclameframes gevuld met gedichten.

Wethouder Rien Wijdeven: "Wat is wijsheid?"

Maandag 4 mei 2020

Ik vraag mezelf af hoe we over 5 jaar terug kijken naar deze bizarre ‘Corona’ tijd waarin we nu leven. De teugels zullen binnenkort verder losgelaten moeten worden. Anders is dit niet meer op te brengen, zowel sociaal als economisch.

Burgemeester Moorman: "Verdriet in een andere tijd"

Dinsdag 28 april 2020

Het is de warmste Koningsdag sinds jaren en de zon schijnt er vrolijk op los. Toch staat dit allemaal in schril contrast met de situatie waarin Bernheze zich bevindt en de gemoedstoestand die daarbij hoort.