Nieuwsoverzicht

Wethouder Rein van Moorselaar: "Compliment"

Dinsdag 10 november 2020

Nu we allemaal in de tweede golf van Corona zitten, gaan mijn gedachten uit naar mensen die alleen zijn. Omdat het sociale leven tot stilstand is gekomen en ontmoeten erg lastig is, kan het zo maar zijn dat eenzaamheid toeslaat. En wat kunnen wij daar aan doen?

Corona en handhaving

Maandag 9 november 2020

Vanwege de snelle toename van het aantal coronabesmettingen, heeft de regering de maatregelen landelijk aangescherpt. Handhavers en politie zorgen ervoor dat deze maatregelen worden nageleefd. Er wordt extra gecontroleerd op plaatsen waar veel mensen komen zoals: het Bomenpark, winkelgebieden, natuurgebieden van de verschillende dorpen in onze gemeente en sportclubs.

Leandra Kilian nieuwe griffier van gemeente Bernheze

Maandag 9 november 2020

Leandra Kilian wordt de nieuwe griffier van de gemeente Bernheze. Dit heeft de gemeenteraad op 5 november besloten. Zij volgt Jan van den Oever op die diezelfde avond afscheid nam van de gemeente Bernheze. Leandra Kilian wordt tijdens de raadsvergadering op 10 december beëdigd.

Burgemeester Moorman: "In het geheugen gegrift"

Donderdag 5 november 2020

Heeft u dat ook? Dat u nog weet waar u was en wat u deed toen u hoorde van heftige of historische gebeurtenissen?

Duurzame huizenroute

Dinsdag 3 november 2020

Van 7 november tot 15 december kunt u inspiratie opdoen om uw woning energiezuinig te maken tijdens de online Duurzame huizenroute. Via videoverbinding laten gastvrije huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en gaan zij met de bezoekers in gesprek.

Week van de Pleegzorg

Dinsdag 27 oktober 2020

Stichting Oosterpoort is hard op zoek naar nieuwe pleeggezinnen. Zij vragen tijdens ‘de Week van de Pleegzorg’ aandacht voor pleegzorg, het tekort aan pleegouders en kinderen die geen stabiele en veilige thuissituatie hebben. Zij doen een dringende oproep aan mensen om vooral nu hun hart en huis open te stellen.

Gratis luierzakken

Dinsdag 27 oktober 2020

Vanaf deze week kunnen inwoners van Bernheze gratis luierzakken afhalen bij verschillende supermarkten.

Wethouder Peter van Boekel: "Morgen kan het anders zijn"

Dinsdag 27 oktober 2020

Op een dag is vandaag slechts een voetnoot, maar tot die tijd moeten we ons er samen doorheen slaan. Met een beetje medemenselijkheid en een beetje creativiteit. Want juist in uitdagende tijden, komen de mooiste dingen tot stand. Dat is een ding dat zeker is.

Burgemeester Moorman: "Aanpassen"

Maandag 19 oktober 2020

Kijk naar elkaar om. Deze gedeeltelijke lockdown raakt ons allemaal, maar zeker de mensen die alleen of eenzaam zijn. Geef elkaar daarom hulp en aandacht. Bel eens wat vaker met iemand die alleen is, bied aan om boodschappen te doen of stuur een lief kaartje. Het zijn lichtpuntjes die troost en steun kunnen bieden. Bernheze heeft al eerder bewezen dat we daar goed in zijn. Samen kunnen we dat.

Onderzoek naar veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied van Bernheze

Maandag 12 oktober 2020

Leven in een veilige omgeving is belangrijk. De gemeente Bernheze onderzoekt daarom regelmatig hoe veilig onze inwoners zich voelen in onze gemeente. Om een beter beeld te krijgen van de leefbaarheid en veiligheid in het buitengebied, heeft de gemeente samen met Taskforce-Riec Brabant Zeeland onderzoek laten doen naar de veiligheid en leefbaarheid van het buitengebied.